Skip to content
Bel ons: 0252-706606 Inschrijven Spoed Huisregels

Angst bij kinderen

Kinderen hebben vaak nog niet zodanig de controle over hun eigen angst. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat ze geen angst creëren voor de tandarts en daardoor al op jonge leeftijd gebitsproblemen kunnen oplopen. Dit begint al door het gebit al op jonge leeftijd goed te onderhouden.

Wat kinderen betreft, hanteren onze tandartsen een kindvriendelijke aanpak. Zo hebben we bijvoorbeeld kleine beloningen voor na afloop van de behandeling. We proberen de tandarts op die manier een soort ‘uitje’ te maken, waardoor kinderen makkelijker mee gaan naar periodieke controles.

Angst bij volwassenen

Angst voor de tandarts is niet ongewoon. Ongeveer 40% van de Nederlandse volwassenen zegt bang te zijn voor een tandartsbezoek en tandartsbehandeling. Zo’n 12% geeft aan zelfs zeer angstig te zijn. Door een dergelijke tandartsangst worden vele periodieke controles overgeslagen en wordt er niets gedaan aan gebitsproblemen. Om deze reden willen wij u toch graag op het hart drukken hoe belangrijk het is om eens in de zoveel tijd een bezoekje te brengen aan de tandarts. Door onze klantvriendelijke benadering en aanpak, kunnen wij angstige patiënten op een juiste manier behandelen. Wij nemen samen met u het behandelplan en alle stappen rustig door en overhaasten niets.

 

Meer weten over onze aanpak wat betreft angstige patiënten? Neem contact met ons op!

Back To Top