Skip to content
Bel ons: 0252-706606 Inschrijven Spoed Huisregels

Invisalign

Wij plaatsen ook Invisalign beugels. Deze onzichtbare beugels zijn enorm populair onder zowel volwassenen als kinderen. Wij adviseren echter niet om de Invisalign bij jonge kinderen te plaatsen, in verband met het gebit dat nog in ontwikkeling is.

Voor wie is een Invisalign geschikt?

Een onzichtbare beugel is geschikt voor iedereen recht gebit wenst. Wij adviseren om deze beugel pas te dragen wanneer uw kaken volledig uitgegroeid zijn. Dit is rond een leeftijd van 16 jaar oud.

In een heel enkel geval is een onzichtbare beugel niet geschikt. Wanneer u een extreme afwijking heeft aan uw gebit of wanneer uw tandvlees ontstoken is, raden wij deze beugel af.

De voordelen van deze ‘onzichtbare beugel’ zijn:

  • Snel en blijvend resultaat
  • Nagenoeg onzichtbaar
  • Volledig op maat gemaakt
  • Uitneembaar tijdens eten en drinken
  • Vergoeding door zorgverzekeraar mogelijk
  • Behandeling door een gecertificeerde specialist

Hoe ziet de behandeling met Invisalign eruit?

We begeleiden u tijdens de gehele behandeling. Van het intakegesprek tot aan de nazorg. Allereerst plannen we een afspraak in voor het intakegesprek. Tijdens deze intake leert u de tandarts kennen en bespreken we uw wensen en verwachtingen. Ook bepalen we of een onzichtbare beugel geschikt voor u is en spreken we af hoe lang de behandeling zal duren.

Vervolgens maken we een afdruk van uw gebit. Dit doen we met behulp van een afdruklepel, waarmee we uw gebit digitaliseren. Aan de hand van deze afdruk kunnen we precies bekijken waar verschuivingen nodig zijn. We bespreken het behandelplan en het gewenste eindresultaat. Wanneer u akkoord gaat, gaan we aan de slag met het op maat maken van de onzichtbare beugel.

Zodra de eerste onzichtbare beugel klaar is, maken we een afspraak om deze te plaatsen. We demonstreren hoe u zelf de beugel gemakkelijk in- en uit klikt en hoe u de beugel het beste schoon kunt houden.

Daarna is het raadzaam om iedere twee weken langs te komen in onze praktijk. We kijken dan naar de staat van uw gebit, in hoeverre de onzichtbare beugel nog goed past en of hierin nog iets bijgesteld moet worden.

Na het dragen van de onzichtbare beugel heeft u een recht en stralend gebit. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, plaatsen en we een retainer achter uw tanden.

Back To Top