Skip to content
Bel ons: 0252-706606 Inschrijven Spoed Huisregels

Gingivitis en parodontitis

Ontstoken tandvlees gaat soms samen met een slechte adem of met een vieze smaak in de mond. Het doet zelden pijn, dus u zal er in eerste instantie niet veel van merken. Het tandvlees kan wel bloeden of gevoelig zijn als u het aanraakt.

Wanneer uw tandvlees ontstoken is, spreken we van gingivitis. Bij gingivitis is de rand van het tandvlees ontstoken. Als er niet wordt ingegrepen kan deze ontsteking zich verder uitbreiden richting het kaakbot. Als dat gebeurt dan spreken we over parodontitis. Wanneer u dit niet laat behandelen, ontstaat er gevorderde parodontitis. Dan gaat het van kwaad tot erger: door de ontsteking kan het kaakbot worden afgebroken en kunnen uw tanden en kiezen verloren gaan.

Hoe behandelen wij parodontitis?

Als de parodontitis niet meer te voorkomen is, raden wij u aan een tandvlees behandeling bij ons te ondergaan. Met ons ‘vijfstappenplan’ weet u precies waar u aan toe bent:

  1. Eerste afspraak: de parodontoloog onderzoekt uw mond en tandvlees. Ook zullen er vragen worden gesteld over u verdere gezondheid in relatie tot uw klachten.
  2. Behandelplan: in het behandelplan leggen we vervolgens vast welke behandelingen wij voorstellen en in welke periode deze behandeling plaatsvindt. Ook bespreken we de specifieke verrichtingen en krijgt u een overzicht van de te verwachten kosten
  3. Preventieve behandeling: indien er geen ernstige tandvleesproblemen zijn, wordt er een preventieve gebitsreiniging uitgevoerd.
  4. Tandvleesbehandeling: Heeft u klachten die een tandvleesbehandeling vereisen? Dan vertelt de parodontoloog u duidelijk wat er allemaal gaat gebeuren. We meten de pockets, de smalle ruimtes tussen het tandvlees en uw tanden, en reinigen de verdiepte pockets grondig waardoor tandplak en tandsteen verwijderd worden. De volgende keer dat u dan komt zijn de ruimtes pockets een stuk minder diep waardoor uw tandvlees minder bloed en minder geïrriteerd zal zijn.
  5. Evaluatie: na de tandvleesbehandeling maken we een vervolgafspraak ter evaluatie. We controleren dan of de behandeling goed is aangeslagen en plannen indien nodig een vervolgafspraak in

Wij adviseren u altijd om nog een keer terug te komen voor een nazorgcontrole. Als u daarnaast uw mond schoonhoudt zoals wij u hebben laten zien, weet u zeker dat u van een optimale mondgezondheid profiteert.

 

Meer informatie over onze tandvleesbehandelingen of direct een afspraak maken? Neem contact met ons op!

Back To Top